A csirkemáj elég megosztó étel. Van aki minden formában imádja, megint más rá sem bír nézni. Én az előbbiek táborát erősítem, ez a recept pedig visszatérő kedvenc az otthoni ebédlősasztalon, így most veletek is megosztom.
Hozzávalók 4 főre:
5 dkg sertés zsír:
Só
Őrölt bors
3 g piros paprika
20 dkg koktél paradicsom
1 kg burgonya
2,5dl tej
A csirkemáj elkészítése
A csirkemájat alaposan megtisztítjuk, átmossuk hideg vízzel, majd egy szűrőben hagyjuk lecsepegni. A zsírt felhevítjük, majd aranybarnára pirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ha ez megvan, mehet bele a csirkemáj, süssük mind két oldalát vajpuhára. Ízesítjük és egy korty vizet hozzáöntve forraljuk még pár percig, hogy maradjon egy kis szaftja.
Közben megtisztítjuk a burgonyát és sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, leöntjük róla a főzővizet, burgonya törővel átnyomjuk és a forró tejjel, valamint a vajjal habosra keverjük. Sóval, őrölt fehér borssal és szerecsen dióval ízesítjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és nagy lángon, egészben átpirítjuk a koktél paradicsomokat. Ez az édes paradicsom tökéletesen kiegészítője lesz a fűszeres májnak.
Ha mindenünk kész, kedvünk szerint tálalhatjuk.