Lassan ugyan vége a nyárnak, de a grillezést azért még ne engedjük el. Most egy olyan receptet hoztam nektek, amivel garantáltan egy igazán ízletes, vajpuha, szaftos csirkemellsteak készülhet.
Hozzávalók 4 főre:
10 g só
2 g bors
1,5 dl natúr joghurt
4 ág friss kakukkfű
A csirkemellsteak elkészítése:
A csirkemelleket beletesszük egy tálba, ráöntjük a joghurtot, majd sóval, borssal ízesítjük, és jól belemasszírozzuk. Ha ez megvan, 4 db főzhető vákuumzacskóba helyezzük a csirkemelleket, pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, valamint a joghurt megtegye jótékony hatását. Ezután sous vide fürdőbe helyezzük őket 62 fokon 60 percre. A főzési idő lejárata előtt fűtsük be a grillünk, vagy egy vasserpenyőt forrósítsunk fel, és mehetnek rá a csirkék. Pár perc alatt gyönyörű piros kérget sütünk neki, közben pedig rádobjuk a friss kakukkfüvet. Sous vide eljárásunknak köszönhetően húsunk tökéletesen puha és szaftos lesz.
Köretként grillezett zöldséget vagy bármilyen salátát adhatunk hozzá.#