Mindig jó, ha lapul a mélyhűtőben egy kis rántott trappista, hiszen melyik gyerek tudna ellenállni a nyúlós, olvadt sajtnak, nem igaz? Ha az iskola utáni foglalkozások mellett is szeretnél meleg ételt varázsolni az asztalra, ez a tökéletes választás!
Hozzávalók 4 főre:
- 1 csomag panírozott trappista sajt
- 35 dkg rizs
- 7 dl víz
- 15 dkg zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 4 dl tejföl
- 4 ek majonéz
- 2 tk mustár
- 2 dkg porcukor
- só, őrölt fehér bors ízlés szerint
- 2 kk citromlé
A rántott sajt elkészítése:
- Sok dolgunk ezzel a remek kis étellel sem lesz. A 7 dl mennyiségű vizet kezdjük el felforralni. Addig a rizst kevés zsiradékon pirítsuk üvegesre, adjunk hozzá ízlés szerint sót, majd óvatosan adjuk hozzá a forralt vizet. Keverjük el, és alacsony lángon fedővel pároljuk a rizsünket.
- Ez idő alatt serpenyőben zúzott fokhagymát pirítsunk, adjuk hozzá a zöldborsót, ízesítsük sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel. Miután elkészült a rizsünk, keverjük össze a zöldborsóval és tegyük félre a tálalásig.
- Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat vagy a kókuszzsírt, és az előre, duplán bepanírozott trappista sajtot süssük aranybarnára. Fontos, hogy forró zsiradékba tegyük, hiszen a sajtnak nem kell sok idő, elég míg a bundája szép aranybarna lesz, és kész is! Papírral bélelt tálra helyezzük őket.
A mártás elkészítése:
- A mártással nincs más dolgunk, mint a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a porcukrot kevés sóval és a citromlével óvatos és egyenletes mozdulatokkal elkeverjük.
- Tálaláskor garantált lesz a jókedv a finom, ropogós és nyúlós sajttal.
Jó étvágyat!