Bűntudatmentes nassolnivalót keresel? Velünk nem akadály! Próbáld ki ezt az egészséges és nem mellesleg zseniálisan finom csemegét. Kövesd receptünket lépésről lépésre, és egy igazán különleges ázsiai snack lesz a jutalmad!
Hozzávalók:
- 1 zacskó edamame bab
- 3 csipet Maldon só
Az edamame bab elkészítése:
- Most egy nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb és egészségesebb ázsiai előételt, ha úgy tetszik, snacket hoztunk nektek. Az edamame bab, másnevén a szójabab kedvelt csemege a különböző keleti éttermekben. Az elkészítéséhez annyi vizet tegyünk fel forralni, ami bőven ellepi a babokat.
- Miután pedig felforrt a víz, tegyünk hozzá egy kevés sót, majd rakjuk bele, és főzzük legalább 2-3 percig.
- Ezután egyszerűen csak szűrjük le, tegyük egy tálba, és szórjuk meg a sópelyhekkel. Ezek a hő hatására kellően ráolvadnak a babokra, és amikor a szánk segítségével megbontjuk a hüvelyt, kellemes sós-édeskés ízvilág fog kavarogni. Ideális salátákhoz, de önmagában egy jó film kísérőjeként is tökéletes választás!