Általában valamilyen nehezebben elkészíthető receptet szoktam nektek hozni, de most pont az ellenkezőjét teszem. Lényege az egyszerűség és a minél gyorsabban történő elkészítés lesz! Nem mindegy, hogy egy sertéscsülök elkészítésénél hány órát megy a több kilowatt órás sütőberendezés, így most egy villámgyors verziót készítünk!
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db sertés csülök
- 60 dkg párolt káposzta almával
- 8 dkg vaj
- 60 dkg burgonyagolyó
- Só, fehérbors, petrezselyem ízlés szerint
A sertéscsülök elkészítése:
- A teljes mértékben előhőkezelt, egyesével vákuumozott sertéscsülköket, zacskóstól forró vízbe tesszük 10-15 percre. Ezt hívjuk regenerálásnak. Ez azért fontos, mert olyan rövid ideig lesz a csülök a sütőben, hogy ha a hűtőből tennénk be, akkor elképzelhető, hogy még hideg maradna a csont mellett közvetlenül.
- Ezután egy zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük és betoljuk a 220-240 °-ra előmelegített sütőbe 12-15 percre. A lényeg, hogy a csülök bőre szép hólyagosra piruljon. Ezzel a csülök el is készült!
- Köretnek pedig egy teljesen átlagos, de szintén rendkívül gyorsan elkészíthető kényelmi termékeket javaslok hozzá.
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rátesszük az átöblített, konyhakész burgonyagolyót és átpirítjuk. A végén petrezselyemzöldet teszünk rá, majd sóval, borssal ízesítjük.
- Amíg pirul a burgonya, a szintén konyhakész párolt káposztát egy serpenyőben néhány perc alatt átmelegítjük és tálalhatjuk is a fejedelmi fogást.
Jó étvágyát hozzá!