Hozzávalók 4 főre:
Az alapléhez
- Halászlé alap csont: 2 kg
 - 1 kg egész keszeg
 - 10 dkg kenyérszalonna
 - 50 dkg vöröshagyma
 - 20 dkg fagyasztott lecsó
 - Só, ízlés szerint
 - 30 g fűszerpaprika
 
A halhoz
- Előhűtött Afrikai harcsa filé nyúzott: 0,4 kg
 - Előhűtött ponty filé irdalt: 0,4 kg
 - Só
 
A szegedi hallé elkészítése:
- Az alapléhez minden felsorolt hozzávalót felteszünk 4 l vízben főni és addig főzzük ameddig a hús teljesen le nem esik a csontokról.
 - Ezután kivesszük belőle a füstölt szalonna darabot, mert ezt csak az íze kedvéért tettük bele. Ezután egy nagyobb lyukú szűrön átpasszírozzuk, hogy tartalmas alaplevet kapjunk.
 - Újból feltesszük a tűzre, meghintjük a tetejét fűszerpaprikával és felforraljuk.
 - Miután felforrt beletesszük a felkockázott, lesózott halfiléket és 8-10 perc alatt készre főzzük benne.
 
Jó étvágyat!



















