A bajai hallé receptjét sok évre visszamenő hagyományoknak köszönhetjük. Mivel szegedi recept már van fent az oldalunkon, ezúttal a másik tábornak szerettünk volna kedveskedni!
Hozzávalók 4 főre:
- 2 ½ kg pontytörzs fejjel és farokkal
- 3.75 l víz
- 2 ½ fej vöröshagyma (nagyobb)
- 2 db cseresznyepaprika (ízlés szerint)
- 200 g gyufatészta
- 2 ½ púpozott ek pirospaprika
A bajai hallé elkészítése:
- A konyhakész pontypatkó szeleteket besózzuk, majd 2-3 órát állni hagyjuk.
- Bográcsba tesszük a besózott halat és az apróra vágott hagymát, felöntjük a vízzel, és szépen felforraljuk.
- Ha felhabzott, megszórjuk a pirospaprikával, belerakjuk a cseresznyepaprikát, és zubogtatva főzzük 30-35 percig.
- A bajai hallét a hallal és előre kifőzött gyufatésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!