A tengeri herkentyűs taglioline egy nagyon flancosnak tűnő étel, de megfogtok lepődni, milyen egyszerűen elkészíthető. Igazi mediterrán finomság a borús őszi napokon!
Hozzávalók 4 főre:
- 0,5 kg taglioline
- 0,5 kg tigrisrák
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 kg kék kagyló
- fél dl olívaolaj
- Só
- Fehérbors
- 1 db citrom
- 6 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 2 dl tejszín
Hal alaplé:
- 6 dl víz
- néhány szem kék kagyló
- 1 db babérlevél
- 3 szál angolzeller
- pár szál petrezselyem
- 50 cl fehérbor
- fehérbors
- 10 cm póréhagyma
- fél fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
A tengeri herkentyűs taglioline elkészítése:
- A rákok első, fejrészét beletesszük az alaplébe, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és fél óra alatt készre főzzük.
- Erre az alapra azért lesz szükség, hogy ezzel a lével engedjük fel a velouté mártásunkat. Ezzel a nagyszerű selymes mártással fogjuk a tésztaételünket kellően krémessé és ízletessé varázsolni.
- A velouté mártáshoz világos vajas rántást készítek, felengedem a hal alaplével. Olyan sűrűségűre készítem, ami majd tökéletesen bevonja a tésztát.
- Forrásban lévő vízben másfél perc alatt megfőzzük a tésztát.
- Kevés olívaolajon megpirítom egy kicsit a fokhagymát, rádobom a tigrisrák farkakat, a kék kagylót kb. 1 dl alaplevet, ezzel néhány percet fedő alatt párolom.
- Hozzáadva a mártást, a tejszínt, összekavarom a tésztával és már kész is a tengeri herkentyűs taglioline.