Örök szlogen marad, hogy „aki Márton-napkor libát nem eszik, egész évben éhezik”! Tegyünk mi is így, mert éhezni nem szeretnénk, ráadásul a sült libacomb elképesztően finom!
Hozzávalók 4 főre:
- 4db libacomb
- 14 g só
- Bors, majoranna ízlés szerint
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db narancs
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 dkg libazsír
Hozzávalók 4 főre:
- 4db libacomb
- 14 g só
- Bors, majoranna ízlés szerint
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db narancs
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 dkg libazsír
A sült libacomb elkészítése:
- A libacombokat alaposan mossuk és tisztítsuk meg.
- Tegyük a combokat egy deszkára, fordítsuk fel és a csontja mellett mind a két oldalon vágjuk be.
- Fűszerezzük és sózzuk meg. Fontos, hogy mindenképp a húst fűszerezzük és ne a bőrét, hogy mikor pirításra kerül sor, szép pirosra tudjuk sütni a bőrét és ne a fűszer égjen rá.
- Miután előkészítettük a combokat, ágyazzunk meg neki egy tepsibe. Tegyük bele a zsírt, a fokhagymát, a vöröshagymát és a gerezdekre szedett narancsot.
- Ha ez megvan, akkor pároljuk át a combokat. Fóliázzuk le, majd helyezzük 150 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 2,5-3 órára, attól függően, hogy mekkorák a combok.
- Sütési idő alatt többször forgassuk őket és locsoljuk a kisült zsírral. Akkor lesz jó a comb, ha egy hústűvel könnyedén át tudjuk szúrni.
- Ha megpuhult, szedjük le a fóliát erősítsük a sütőt 200 fokra, és pirítsuk a bőrét szép ropogósra.
Köretnek hozzá maradhat az örök klasszikus párolt káposzta almával, hagymás tört burgonya de egy sütőtökös rizottó is jó választás lehet.
Jó étvágyat!