A VB közeledtével mindenki izgatott, hogy ki fog bejutni a legjobb 16 közé. Addig is amíg ez kiderül, elhoztunk számotokra Lionel Messi kedvenc ételét, ami a Milanese Napolitana. Ez tuti, hogy az első falat után dobogós lesz!
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg Angus marha hátszín
- 1 fej vöröshagyma
- 2 tk oregánó
- 1 csokor bazsalikom
- 3 cl balzsamecet
- 1 konzerv paradicsomsűrítmény
- 5 dkg parmezán
- 3 db tojás
- 50 dkg pankómorzsa
- 4 szelet sonka
- 40 dkg reszelt mozzarella
- só, bors
- 5 g kristálycukor
- olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 dkg hasábburgonya
A milanese napolitana elkészítése:
- A szeletelt hátszíneket klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kicsit pihenni.
- Olívaolajon pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
- Adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt, sózzuk borsozzuk és adjuk hozzá a kristálycukrot. Ízesítsük oregánóval, majd a friss bazsalikommal.
- Mehet bele kevés balzsamecet, forraljuk nagyjából 5-6 percig és tegyük félre.
- A panírozáshoz a pankómorzsába reszeljünk parmezánt, adjuk hozzá az oregánót és frissen őrölt borsot, végezetül pedig aprítsuk bele a friss fokhagymát.
- A húsokat először forgassuk kevés lisztbe, ezután tojásba és végezetül pedig a pankómorzsás keverékbe.
- Hevítsünk olajat egy serpenyőbe és addig süssük a szeleteket, míg aranybarna nem lesz a bundájuk, majd helyezzük őket egy szalvétával bélelt tálcára.
- Ezt követően szórjunk a tetejére reszelt mozzarellát, majd tegyünk rá egy-egy szelet sonkát, halmozzunk rá a paradicsomos szószt, végül pedig szórjunk a tetejére még egy réteg mozzarellát.
- 180 fokra előmelegített sütőben süssük a sajt pirulásáig. Kínáljuk a hasábburgonya bármely változatával és tálaljuk friss bazsalikommal!
Jó étvágyat!