A Törökország délkeleti részén található, gazdag kulináris kultúrával rendelkező Şanlıurfa tartomány új gasztroközpont megnyitását tervezi, hogy a vidék autentikus ízeit megőrizzék és megmutassák a nagyközönségnek.
A tartomány vezetője, Zeynel Abidin Beyazgül szerit mindent megtesznek azért, hogy Şanlıurfa ízeit elismerje az UNESCO is. Ők szeretnék kiérdemelni a „világ legrégibb konyhája” címet.
Ebből a célból egy Balıklıgöl melletti régi kúriát, Sakip Efendi valaha volt házát újítja fel az önkormányzat. „Olyan gasztrokulturális központot nyitunk, amely méltóképp tiszteleg a helyi kulináris hagyományok előtt”, fogalmazta meg Beyazgül.
Az új központba szeretettel várják a török és a külföldi turistákat is, és itt nem csak megkóstolhatók a helyi specialitások, de az is megtekinthető, hogy hogyan készülnek.
Forrás: www.hurriyetdailynews.com