A közelgő ünnepekhez dukál egy finom, karácsonyi harcsapaprikás recept! Ezt nagyon gyorsan és egyszerűen el tudjuk készíteni, pláne, ha rendelkezésre áll a Friss Hal Kft. halászlé sűrítménye!
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg harcsafilé
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 dl halászlé sűrítmény
- 1 tk só
- Őrölt bors
- 1 tk pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 1,5 ek liszt
A karácsonyi harcsapaprikás elkészítése:
- Először készítsük el a pörköltalapot. Egy forró lábasban pirítsuk le a füstölt szalonnakockát, tegyük hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd egy kis idő elteltével a felszeletelt fokhagymát is. Mindig egy kevés víz hozzáadásával pirítsuk vissza, hogy a hagyma teljesen megpuhuljon.
- Ezután öntsük hozzá a kész halászlé sűrítményt,
- szórjuk meg pirospaprikával, sóval, majd alaposan keverjük össze.
- Várjunk, míg a paprika felolvad, majd tegyük hozzá a feldarabolt halat, öntsük fel egy kevés vízzel, óvatosan keverjünk rajta egyet és főzzük 10 percig.
- Ha megpuhult a harcsafilé vegyük ki az edényből.
- A lisztet keverjük simára a tejföllel és habarjuk be vele a pörköltalapot.
- Tegyük vissza a harcsákat a szószba, majd forraljuk össze.
Köretként egy ízletes, kapros túrós csuszával ajánljuk.
Jó étvágyát!