fbpx

A bárányborda egy igazán ünnepi alapanyag, így ha egy különleges fogásra vágyunk Valentin-nap közeledtével keresve sem találnánk látványosabb és jobb receptet!

Hozzávalók 4 főre:

A báránybordához:

A bárányborda páchoz:

  • 2 dl olívaolaj 
  • 1 dl száraz vörösbor 
  • 2 cl rizsecet 
  • 1 dl narancslé 
  • 1 db narancs 
  • 4 szál rozmaring 
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma 

A parmezánszószhoz:

A bárányborda elkészítése:

  • A báránybordákat minden második csont mentén felszeleteljük, a csontos részét megkapargatjuk, letisztítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. A pác levéhez a folyékony alapanyagokat összekeverjük, beletesszük a húst, majd narancskarikát és rozmaring szálakat rakunk mellé. Lehetőleg egy éjszakát pihentessük a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
  • Báránybordák sütése előtt érdemes papírtörlővel kicsit áttörölgetni a húst, majd a felszínét olívaolajjal bekenni. Forró serpenyőben oldalanként 4-4 percig süssük, majd helyezzük egy tepsire. Tegyünk a húsrészekre egy kevés vajat, majd 175 °C-os sütőben 8 percig süssük. Sütés után 2 percig pihentessük. 

A permezánszósz és a kukorica elkészítése:

  • A parmezánszósz elkészítéséhez a tejet és a tejszínt felforraljuk, majd a reszelt parmezánt folyamatos kevergetés mellett adagoljuk bele, ízlés szerint sóval és szerencsendióval fűszerezve. Akkor készült el, ha teljesen krémes és egynemű.
  • Közben a csöves kukoricát forrásban lévő sós vízben 2 perc alatt készre főzzük. Serpenyőben olvasszunk vajat egy kevés olívaolajjal és kérgezzük körbe a kukoricát. Tálalás előtt vágjuk félbe a darabokat. 

Jó étvágyat! 

Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE