Itt a tökéletes Nőnapi meglepetés! A panna cotta nem csak ellenállhatatlanul finom, de nagyon könnyen elkészíthető finomság. A mangós-vaníliás páros egyszerre édes és fanyar, pont amilyennek egy jó desszertnek lennie kell!
Hozzávalók a mangós réteghez
- 550 g mangókocka
- 2 ek cukor
- 1 ek citromlé
- 1 csomag porzselatin
- 2 dl víz
Hozzávalók a vaníliás réteghez
- 3 dl tejszín
- 1 dl tej
- 1 rúd vanília
- 3 ek kristálycukor
- 1 csomag porzselatin
A mangós-vaníliás panna cotta elkészítése
A porzselatint egy kis edényben 1 dl hideg vízzel elkeverjük és hagyjuk kicsit duzzadni. A mangókockákat az 1 dl vízzel, cukorral és citromlével leturmixoljuk és szűrőn egy fazékba passzírozzuk. Melegítsük fel, adjuk hozzá a zselatint, majd addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik.
A poharakat helyezzük ferdén akár egy muffin tepsibe, akár egy tojásos dobozba, és osszuk el a mangós alapot. Tegyük hűtőbe pár órára addig, amíg meg nem dermed.
A vaníliás réteghez a porzselatint szintén egy kis edénybe tesszük, de ezúttal tejjel keverjük el alaposan és várunk vele míg meg nem duzzad. A vanília rudat felezzük, kaparjuk ki belőle kis hegy segítségével a magokat és adjuk hozzá rúddal együtt a tejszínhez a cukor kíséretében. Forrósítsuk fel, vegyük ki belőle a vanília rudakat (Tipp: a vaníliarudakról mossuk le hideg vízzel a tejszínt és papírtörlővel szárítsuk meg. Egy jól zárható edénybe cukorral együtt tegyük el és 4nap múlva kész a saját általunk készített vaníliás cukor. Érdemes összegyűjteni több rudat.) keverjük el benne a zselatint addig míg fel nem oldódik. Hagyjuk langyosra hűlni időnként megkevergetve. A poharakat helyezzük vissza a talpukra és öntsük rá a mangós rétegre a vaníliás réteget is. Helyezzük hűtőbe és néhányórán belül teljesen megfog dermedni.
Tálaláskor friss gyümölccsel, mentalevéllel és DEBIC tejszínhabbal kínáljuk.
Jó étvágyat!