fbpx

A fehérboros feketekagyló az egyik legjobb és legegyszerűbb előétel, így minden mediterrán vagy olasz konyhával foglalkozó étterem menüjén ott a helye!

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • Kevés olívaolajon apróra vágott salottahagymát és szeletelt fokhagymát üvegesre pirítunk.
  • Hozzáadjuk a fehérbort, majd miután egyszer kiforrta magát, mehet a serpenyőbe a kagyló is, amit előzetesen megtisztítunk. Sózzuk, borsozzuk, frissen facsart citromlevet és vágott petrezselymet adunk hozzá.
  • 3-4 perc után hideg, kockára vágott vajat dobunk hozzá és a kagyló alatt lévő bort, valamint alaplevet mártássá alakítjuk. Fontos, hogy a vajjal már ne forraljuk, csak kevergessük és szép selymes mártást kapunk.
  • A rákot ugyanígy készítjük el, annyi különbséggel, hogy neki színt adunk az elején a hagymával
    együtt, és utána mehet hozzá a fehérbor, illetve a többi alapanyag ugyanilyen sorrendben.
  • Frissen sütött bagettel kínáljuk.

Jó étágyat!

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE