A fehérboros feketekagyló az egyik legjobb és legegyszerűbb előétel, így minden mediterrán vagy olasz konyhával foglalkozó étterem menüjén ott a helye!
Hozzávalók:
- héjas feketekagyló
- tigrisrák
- vaj
- petrezselyem
- fokhagyma
- salotta hagyma
- száraz fehérbor
- só
- frissen őrölt bors
- citrom
- bagett
- olívaolaj extra szűz
Hozzávalók:
- Kevés olívaolajon apróra vágott salottahagymát és szeletelt fokhagymát üvegesre pirítunk.
- Hozzáadjuk a fehérbort, majd miután egyszer kiforrta magát, mehet a serpenyőbe a kagyló is, amit előzetesen megtisztítunk. Sózzuk, borsozzuk, frissen facsart citromlevet és vágott petrezselymet adunk hozzá.
- 3-4 perc után hideg, kockára vágott vajat dobunk hozzá és a kagyló alatt lévő bort, valamint alaplevet mártássá alakítjuk. Fontos, hogy a vajjal már ne forraljuk, csak kevergessük és szép selymes mártást kapunk.
- A rákot ugyanígy készítjük el, annyi különbséggel, hogy neki színt adunk az elején a hagymával
együtt, és utána mehet hozzá a fehérbor, illetve a többi alapanyag ugyanilyen sorrendben. - Frissen sütött bagettel kínáljuk.
Jó étágyat!