Hozzávalók:
Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni
- bazsalikomos paradicsomszósz SURGITAL
- tortellini húsos SURGITAL
- erdei gombakeverék DARTA
- zöldség alaplé
- olívaolaj extra szűz BASSO
- parmezán sajt GRAN CASTELLI
- hagyma kocka 10×10 mm DARTA
- fokhagyma egész DARTA
- bazsalikom fagyasztott DARTA
- paraj levél DARTA
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
Tartalmas levesünk alapjául a bazsalikomos paradicsomszósz szolgál, amiből egy hígabb levest fogunk készíteni, és ebbe fogjuk kifőzni a tortelliniket is, nem külön vízben készítjük ebben az esetben.
Kezdésnek kevés olajon hagymát és fokhagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a kiolvasztott paradicsomszószunkat, felöntjük zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk és kiforraljuk.
Ízlés szerint botmixerrel lehet állítani az állagán, de érdemes így hagyni, kicsit darabosan, rusztikusan, jól fog mutatni a végén.
Egy serpenyőben kevés olajon hirtelen megpirítjuk az erdei gomba keveréket, hogy színt kapjon, testesebb ízt tudunk ezzel a pörzsanyaggal a levesbe juttatni, mint ha csak belefőznénk.
Hozzáadjuk a levesünkhöz a pirított gombákat, ezen a ponton beledobjuk a parajleveleket és az aprított bazsalikomot is, majd amikor forr a levesünk, belefőzzük a húsos tortelliniket is, ügyelve arra, hogy ne zubogjon, csak óvatosan, mondhatni gyöngyözve főzzük készre a tészta batyukat.
Végezetül frissen reszelt parmezánnal gazdagítjuk levesünket, amivel még egyet forralunk rajta, és így tálaljuk.