Nagyszerű étel, bár időigényes az elkészítése, ám feledhetetlen ebédet, vagy vacsorát készíthetünk belőle.
Hozzávalók:
Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni
- Kacsamell filé “A” 210-240 g/db
- Fokhagyma egész DARTA
- Só
- Feketebors őrölt Kotányi gastro
- Kacsazsír
- Burgonyagolyó FRISS Aviko
- Kakukkfű morzsolt Kotányi gastro
- Vaj 82 % márkázott AMMERLAND
- Cukorborsó (hüvelyes) DARTA
- Zöldspárga DARTA
- Vörösboros jus Bonemasters
- Friss Kakukkfű
- Koktélparadicsom
Elkészítés:
A formázott kacsamelleket alaposan tisztítsuk át, irdaljuk be a bőrét egymástól 3 mm távolságra, majd tegyük 6 %-os só oldatba 1,5 órára.
Miután kivettük az oldatból alaposan töröljük szárazra, papírtörlő segítségével. A bőrös felével lefelé egy serpenyőben megpirítjuk. (eközben mellé dobhatjuk a koktélparadicsomokat, hogy azok is megsüljenek) Eközben egy fém GN edényben kacsazsírt olvastunk. Belehelyezzük az előkészített kacsa melleket. Teszünk mellé pár gerezd fokhagymát és néhány ág friss kakukkfüvet. Kb. 80-90 °-os zsiradékban 3,5 órán át konfitáljuk.
A burgonya golyókat a csomagból kivéve, bő vízzel átmossuk, majd kevés vajon, kakukkfűvel átpirítjuk.
Egy másik serpenyőben szintén kevés vajat olvastunk, amelybe beletesszük a cukorborsót és a zöldspárgát. Sóval és borssal ízesítjük.
Tálaláskor a burgonyát, a spárgát és és a cukorborsót egy fehér tányérra helyezzük, rátesszük a felszeletelt kacsamellet és mellé rakjuk a megsült koktélparadicsomokat.
A tökéletes ízvilág eléréséért az ételt megfényezzük vörösboros jus-vel, majd friss kakukkfű ágakat helyezünk rá.