Hozzávalók:
Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni
- Sütőtök kocka DARTA
- Rebarbara darabolt DARTA
- Gyömbér
- Frischli tejszín 20 % UHT
- Vaj 82 % márkázott AMMERLAND
- Só
- Fehérbors őrölt Kotányi gastro
- Rukkola
- Bébi salátalevelek
- Hántolt tökmag
- Hántolt napraforgómag
- Fekete szezámmag
- Olívaolaj extra szűz Basso
- Balzsam ecet
Elkészítés:
A formázott liba melleket és libacombokat alaposan tisztítsuk át, majd tegyük 6 %-os só oldatba 1,5 órára.
Miután kivettük az oldatból alaposan töröljük szárazra, papírtörlő segítségével. A bőrös felével lefelé egy serpenyőben megpirítjuk. Eközben egy fém GN edényben kacsazsírt olvastunk. Belehelyezzük az előkészített húsokat. Teszünk mellé pár gerezd fokhagymát és néhány ág friss kakukkfüvet. Kb. 80-90 °-os zsiradékban 3,5 órán át konfitáljuk.
A sütőtök kockát és egy kevés rebarbarát felteszünk főni. Egy kis idő múlva hozzátesszük a vajat és a tejszínt majd le turmixoljuk. Sóval, fehérborssal, és egy leheletnyi őrölt gyömbérrel ízesítjük.
Eközben a mag keveréket is néhány percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd leszűrjük. A még forró mag keverékhez egy kevés balzsamecetet adunk, némi olívaolaj kíséretében. Néhány órára állni hagyjuk, majd közvetlenül tárgyalás előtt hozzákeverjük a rukkolához és a többi saláta levélhez.
Tálaláskor a sütőtökpürét kihúzzuk a tányérra, ráhelyezzük a felszeletelt liba mellet és az egész libacombot, majd a tetejére a magvas saláta keverékből halmozunk.