A Bükk hegység lábánál, meseszép erdei környezetben, hathektáros park ölelésében, Miskolctapolcán leljük meg az Avalon Parkot, amely bővelkedik gasztronómiai kínálatban, és szórakozási, rekreációs lehetőségekben. Mindezt a prémiumkategóriában kínálják immáron hat éve, szinte mindig telt házzal működve, és egyúttal bebizonyítva, hogy nemcsak a Nyugat-Dunántúlon van mindenre fizetőképes kereslet.
Az Avalon Resort & SPA egyedi kínálatra törekszik a gasztronómia területén – meséli Bajusz Gergely gasztronómiai igazgató. Az autentikus olasz konyhájukban készült ételekhez a tésztákat saját maguk állítják elő, a recepteket a legjobb olasz konyhákból gyűjtötték, oly módon, hogy készítésük fortélyait a séfek helyben sajátították el. S bár kifejezetten gyermekeknek készített ételeket nem kínálnak, ám több ételük is nagy kedvence lett a kicsiknek. Ilyen például a Bolondkerék tészta, amelyet egy kissé megbolondított bolognai ragus tésztaként kell elképzelnünk. S mivel a magyar ember szereti a bundázott húsokat, így van a kínálatukban Avalon rántott hús is, persze az is az újragondolt változatban. Vagyis a tanyasi csirkemellet megsütik, majd olasz sonkával tekerik be, és mozzarella is kerül rá. Ekképpen bundázva végül a kemencébe helyezik, majd a tányérra.
A park másik gasztronómiai egysége az idén nyárra megújult Sörkert & Grill Garden, ami az alternatív konyha szerelmeseinek kínál streetfood és grillételeket. Az étlapon megtalálhatóak Pit Box-ban füstölt, vagy éppen a Kamado Big Green Egg-ben faszénen grillezett húsok, egyedi zamatos húspogácsával készült hamburgerek és sörkorcsolyák is. Különlegesen büszkék arra – hangsúlyozta a gasztronómiai igazgató -, hogy náluk a médium steak minden porcikájában médium, nemcsak a közepének egy kis része. Jelen vannak a konyhájukban az ausztrál, az argentin és a japán prémiummarhahúsok, valamint az új-zélandi bárányhús is. Szeretnek kísérletezni a prémiumhústermékekkel, de előszeretettel tálalják a tengeri halakból és herkentyűkből készült étkeket is. Díjakban sem szerénykedik az étterem. 2018-ban a World Luxury Restaurant Awards díjátadón nyerte el Közép-Európa legjobb olasz konyhája címet, majd 2019-ben Ospitalitá Italiana minősítést kapott az Olasz Külkereskedelmi Kamarától.
A vendégek kedvencei között előkelő helyet foglalnak el az édességek, amelyeket helyben, a saját cukrászüzemükben állítanak elő. Még újfajta, speciális krémest is kifejlesztettek. Történt ugyanis, hogy Bajusz Gergelynek volt egy nagyszerű tiramisureceptje, amely az egyik hozománya volt annak, hogy 15 évet élt Olaszországban. Ezt szánta húzó sütinek. A krémesben nem is gondolkodott, amikor a sütirepertoárt tervezték, hiszen a krémessel gyermekkora óta nem volt barátságban. Ám a vendégek keresték, így kifejlesztettek egy speciális fajtát ebből, az Avalon krémest, amely azóta oly karriert futott be, hogy már torta is készül belőle, és ez a süti lett a legnépszerűbb az édességeik között.
Az Avalon Parkban az idei újdonságként megnyitották a föld alatti borospincéjüket is, a Vino Salone, amelyben 14 országból származó borokat lehet kóstolni. E helyen mintegy 3000 ezer palack nagyszerű bor közül lehet itt válogatni, amelyeket nemzetközi hírű borászok mutatnak be az érdeklődőknek.
Az Avalon Parkban a múlt téli, COVID-pandémia miatti éttermi kényszerzárás időszakát arra fordították, hogy fejlesszék a szolgáltatásokat és bővítsék a férőhelyeket. Így a 2015-ben 60 szobás hotel mára 80 szobássá bővült, 200 főt befogadóvá vált az étterem, a szórakozási lehetőségek is gyarapodtak, a 2500 négyzetméteres kültéri játszópark mellé megépült a 450 négyzetméteres fedett rész is.
Bajusz Gergely büszkén mesélte, hogy a vendégeik hazánk minden tájáról érkeznek, így érdemes előre foglalni az éttermeibe. Ám az is szabály náluk, hogy vendéget előzetes foglalás hiányában sem küldenek el. S lehet picit várnia kell, ám asztalt akkor is kap, ha sok a vendég. Az Avalon Parkban a jövő elé optimistán tekintenek és bíznak abban, hogy az idén télen nem lesz COVID-zárás. Mert bár működött a legutóbbi lockdown-kor az étel házhoz szállításuk, ám, ha egy prémiumvacsora kerül dobozba és az elkészülte után fél órával az asztalra, közel sem az az élmény, mit amikor egy hangulatos étteremben szól a zene, jön a pincér, és a gasztronómiai csodák mellé jó borokat is ajánl.