A Magyar Bocuse d’Or Akadémia közzétette azt a hírt, ami megint meglódíthatja a magyarországi gasztronómia szekerét. Mi rendezzük 2022 márciusában Budapesten a Bocuse d’Or európai döntőjét
Megtiszteltetés és eredmény
Nemcsak a hazai gasztronómiának, hanem az egész országnak nagy eredmény, hogy Magyarország ismét egy olyan nemzetközi esemény házigazdája lesz, amely óriási érdeklődésre tart számot szerte a világon.
Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet hatalmas fejlődésen ment keresztül, ami számos nemzetközi eredményben is megmutatkozott. Óriási megtiszteltetés és érdem, hogy 2016 után újra hazánkban gyűlnek össze Európa legismertebb séfjei. 20 országból érkeznek majd csapatok, és mind turisztikai, mind pedig gasztronómiai szempontból, fantasztikus lehetőség az országunknak.
Ez azt jelenti, hogy Budapesten választják majd ki azokat az európai országokat, amelyek részt vehetnek a Bocuse d’Or 2023-as lyoni világdöntőjén.
Széll Tamás, minden idők eddigi legsikeresebb magyar versenyzője szerint:
„Megnyerni ezt a versenyt, fantasztikus és felejthetetlen élmény volt. Remélem, hogy a hazai versenyen újabb magyar séfnek lesz lehetősége bemutatkozni az európai mezőnyben. Ráadásul fiatal magyar séfek százai nézhetik majd a legjobbakat, és ismét megismerhet hazai alapanyagokat az európai nagyközönség”
Óriási lehetőség
Nem elhanyagolható szempont, hogy a világ legrangosabb főzőversenyének a európai válogatója az egyik lehető legnagyobb gasztroturisztikai megmutatkozás. Komoly reklámot jelent Magyarország számára, ami az elmúlt két év nehézségei után úgy kell, mint egy falat kenyér.
Megtiszteltetés és egyben óriási lehetőség is, hogy hazánk még inkább megmutassa magát a nemzetközi színtéren, és nyomatékosítsa az elmúlt években kivívott helyét a világ gasztrotérképén.
Ahogy mondani szokás sok víz folyik le még a Dunán, de legyünk büszkék és higgyünk ebben az óriási lehetőségben! Szurkoljunk együtt a hazai csapatnak, a magyar résztvevőknek, így is segítve a bajba került hazai, vendéglátósokat.
Bocuse d’Or
A Concours mondial de la cuisine kétévente megrendezett szakácsverseny. A Paul Bocuse mesterszakácsról elnevezett esemény döntőjét minden második év januárja végén rendezik meg Lyonban, a SIRHA Nemzetközi Szálloda, Vendéglátás és Élelmiszerkereskedelmi Kiállításon. A világ legrangosabb főzőversenye. Magyarországról elsőként Széll Tamásnak sikerült bejutnia a döntőbe ő a 2013-as versenyen a 10. helyen végzet. A 2016-os európai döntő rendezésének jogát pár éve Budapest nyerte el. És a most közzétett híek szerint újra nálunk rendezik meg a világ legmenőbb szakácsversenyét.
Forrás: Magyar Bocuse d’Or Akadémia
Szerző: Budafoki Tamás / Airchef
Képek: Magyar Bocuse d’Or Akadémia, Pixabay
Olvasd tovább: