Ez a desszert csupán néhány összetevőből áll és nagyon gyorsan el is készül, mégis sokan tartanak tőle. A jó szuflé titka a prémium minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládé, a hozzávalók pontos kimérése, valamint oda kell figyelnünk a sütési időre és hőfokra!
Hozzávalók (4 főre):
63 g liszt (BL 55)
63 g porcukor
3 egész tojás
2 tojássárgája
20 g vaj a forma kikenéséhez
5 g kakaópor
1 csipet só
A szuflé elkészítése:
Az étcsokoládét és a felkockázott vajat egy rozsdamentes keverőtálba tesszük és vízgőz fölé helyezzük. Nagyon fontos, hogy a víz ne érjen a keverőtál aljához! Megolvasztjuk, majd homogenizáljuk, vagyis egynemű keveréket készítünk. Levesszük a vízgőzről. Az egész tojásokat és a tojássárgákat egy keverőtálba tesszük, majd egy kézi mixer segítségével kihabosítjuk. Hozzá szitáljuk a lisztet, a porcukrot és a csipet sót, majd tovább habosítjuk. A csokis részt hozzáadjuk a tojásos részhez, majd egynemű masszává keverjük. A szufléformákat kikenjük vajjal, majd körbeszórjuk kakaóporral, hogy a sütés végén a sütemény könnyebben elváljon a formától. Megtöltjük a szufléformákat a csokis masszával. Előmelegített légkeveréses sütőben 190 Celsius-fokon 10 percig sütjük. Azonnal, forrón tálaljuk!#