fbpx

Ez a desszert csupán néhány összetevőből áll és nagyon gyorsan el is készül, mégis sokan tartanak tőle. A jó szuflé titka a prémium minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládé, a hozzávalók pontos kimérése, valamint oda kell figyelnünk a sütési időre és hőfokra!

Hozzávalók (4 főre):

125 g étcsokoládé pasztilla

125 g vaj

63 g liszt (BL 55)

63 g porcukor

3 egész tojás

2 tojássárgája

20 g vaj a forma kikenéséhez

5 g kakaópor

1 csipet só

A szuflé elkészítése:

Az étcsokoládét és a felkockázott vajat egy rozsdamentes keverőtálba tesszük és vízgőz fölé helyezzük. Nagyon fontos, hogy a víz ne érjen a keverőtál aljához! Megolvasztjuk, majd homogenizáljuk, vagyis egynemű keveréket készítünk. Levesszük a vízgőzről. Az egész tojásokat és a tojássárgákat egy keverőtálba tesszük, majd egy kézi mixer segítségével kihabosítjuk. Hozzá szitáljuk a lisztet, a porcukrot és a csipet sót, majd tovább habosítjuk. A csokis részt hozzáadjuk a tojásos részhez, majd egynemű masszává keverjük. A szufléformákat kikenjük vajjal, majd körbeszórjuk kakaóporral, hogy a sütés végén a sütemény könnyebben elváljon a formától. Megtöltjük a szufléformákat a csokis masszával. Előmelegített légkeveréses sütőben 190 Celsius-fokon 10 percig sütjük. Azonnal, forrón tálaljuk!#

Címkék: ,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE