Több, mint 40 partnerünk látogatott el budapesti mintakonyhánkba, ahol közel 30 finomabbnál finomabb desszertet és cukrászalapanyagot mutattunk be vendégeinknek. A rendezvény során a teljesen konyhakész sütemények mellett olyan termékek kerültek terítékre, melyek ügyfeleink konyhai problémáira kínálnak kényelmes megoldást.
A Pidy által támogatott bemutatón a látogatók egyaránt ízelítőt kaphattak a Nats Rawline, a Poppies Bakeries, a Toscana és a Pfalzgraf termékeiből. A klasszikusoktól a vegán süteményekig mindenből jutott az asztalokra, míg a szervező cég teljesen konyhakész cukrásztermékeivel nyűgözte le a közönséget. Amellett, hogy szerettünk volna megédesíteni partnereink hétkezdését, az volt a célunk, hogy több olyan termék is bemutatásra kerüljön, melyet a kis, sarki kávézóktól a svédasztallal üzemelő hotelekig bárhol könnyedén és gyorsan felhasználhatnak. Másik nagy előnyük, hogy remek megoldást nyújtanak a hely -és munkaerőhiánnyal küzdő vendéglátósok számára. Ezek sem szakértelmet, sem külön előkészítő helységet nem igényelnek. A kész sütemények nagyrésze egalizált, mindössze pár óra alatt, szobahőmérsékleten azonnal fogyaszthatóak és előre szeleteltek, így fogyásuk egyszerűen kalkulálható.
Pidy
Európa legjobbjának tartott pékáruval és cukrásztermékekkel foglalkozó családi cége több, mint 50 éves múltra tekint vissza, jelenleg a 3. generáció igazgatja. Alapítója, Andre Dehaeck, megreformálta a francia leveles tésztát, vagyis a vol-au-vent. Egyedülállóan finom tésztájának híre gyorsan elterjedt, ezért úgy döntött, hogy a növekvő kereslet kielégítése érdekében nagy mennyiségben gyártja kiváló minőségű, előre sütött és töltésre kész kosárkáit. Cége azóta több, mint 300 terméket forgalmaz a legkülönbözőbb színben, méretben és formában, hogy minden ügyfelük megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Mi ezúttal a margarinos és vajas leveles tésztával, valamint a háromféle piskótával (natúr, kakaós, sokmagvas-kakaós) készítettünk édes és sós ételeket. Ezek egyaránt elkészíthetőek vendégváró falatként, teljes értékű főételként vagy desszertként. Ennek szellemében a leveles tésztából készült sajtósrúd, almás csirkepite, füstölt lazacos ricottás – parajos quiche, retró sajtosroló és baconös-káposztás rétes, mille feulle és tiramisu. A csokis piskótákat pedig fatörzs tortához használtuk.
Poppies Bakeries
A kis, belga székhelyű manufakturából lett cég ma is ugyanazokat értékeket képviseli, mint 1935-ös alapításakor. A lehető legjobb alapanyagok felhasználásával a legjobbat készíteni, megalkuvás nélkül. Palettájukban egyaránt fellelhetőek a fagyasztott desszertek, torták, macaronok és teasütemények, a Matusz-Vad partnerei körében azonban elsősorban a gluténmentes termékeikkel lettek népszerűek. Ezek kivétel nélkül egyesével csomagoltak, így ennek köszönhetően teljesen kizárható a keresztszennyeződés veszélye. A rendezvényen a brownie-t, a kókuszcsillagot és a citromos szeletet kóstolhatták meg vendégeink.
Pfalzgraf
A Pfalzgraf az a cég, mely már évtizedek óta bizonyítja, hogy a fagyasztott süteményei épp oly’ finomak, mintha csak frissen kerültek volna a ki a sütőből. Partnereik közt ugyanúgy megtalálhatóak a kis pékségek, mint a szállodaóriások. Sikerük titka, hogy tökélyre fejlesztve ötvözik a kézműves cukrászdákra jellemző odaadást a legkorszerűbb technológiával, így lehetnek a jelen a kontinens megannyi országában, konstans minőséggel. Portfóliónkban jelenleg hétféle süteménnyel képviselik magukat, melyek a vegán körtés csokoládétorta, a tejszínes-mandulás szelet, a tiramisu szelet, a vajas szilvás morzsasüti, a csokis-kókuszos piskóta szelet, az alma – és a sajttorta közül kerülnek ki.
Nats Rawline
Akár etikai, akár egészségügyi megfontolásból tér át valaki a növényi étrendre, számuk az elmúlt 10 évben drasztikusan megugrott, így a vegán közönség kiszolgálásának hatalmas piaca van. A Nats Rawline nem csak 100%-ban növényi, de gluténmentes is. Desszertjeik előállítása során semmit nem hevítenek 46 fok fölé, így garantáltan minden alapanyag maradéktalanul megőrzi a benne lévő vitaminokat és ásványianyagokat. Az ízfokozókat és mesterséges adalékanyagokat hírből sem ismerik. Termékeik intenzív íze csakis a kiváló minőségű alapanyagoknak köszönhető, az édesítést pedig datolyából és fügéből nyert fruktózzal végzik. Egalizált, praktikusan csomagolt termékeik fagyasztva akár 14 hónapig, hőtőben pedig 7-9 napig tárolhatóak minőségromlás nélkül. Webáruházunkból 4 izgalmas ízben rendelhetik meg partnereink (csokis-kókuszos, málnás-maracujás, csokis mogyorós és mangós-lime-os).
Toscana Cukrászda
Cégcsoportunk családi cukrászdája a garancia arra, hogy ügyfeleinket egész évben házi, szeretettel készült desszertekkel tudjuk ellátni. A győrben található manufaktúrából heti rendszerességgel érkeznek szeletelt sütemények budapesti telephelyünkre, majd onnan értékesítjük őket tovább az ország egész területére. Portfóliónkban jelenleg hatféle mennyei szelettel képviselik magukat (csokis-mogyorós, mákos-almás, Sacher, sós karamellás, barackos-joghurtos, somlói galuska).