fbpx

Az Amerikában nagy népszerűségnek örvendő dinnyehasáb a kertipartik sztárja, a nyári étlapon pedig csodálatos kiegészítője lehet fagylaltos desszerteknek, de barfood-ként is izgalmas újdonság lehet vendégeid számára. Bár az elkészítése kissé időigényes, cserébe garantáltan vonzó pillantásokat és rengeteg fényképet kapnak majd, melyek végül az Instagramon kötnek ki. 

Elkészítés

Vágj vékony szeletekre egy érett görögdinnyét, majd használj egy hullámos vágóeszközt, hogy a gyümölcs hasáb formájúvá váljon, majd tedd rövid időre a fagyasztóba. Tálald édes mártogatóssal, például görög joghurttal, bogyós gyümölcsökkel – málnával, áfonyával, eperrel vagy szederrel is remekül működik. Végül csorgass rá agavé szirupot, mézet vagy juharszirupot az édes befejezésért.  

Kép: www.shutterstock.com

Spice it up!

A bátrabbak ízlés szerint fűszerezhetik, például csípős csilipelyhekkel és füstölt paprikával. Vagy egyszerűen tálalhatod pár csepp lime lével és egy csipetnyi ropogós tengeri sóval. Ezt párosíthatod egy édesebb joghurtos mártással, vagy tedd kirobbanóan üdévé frissen facsart lime-lével és mentával. A dinnyehasábokat más, szintén hasáb formájúra vágott gyümölcsökkel együtt is tálalhatod. De válassz keményebb gyümölcsöket, mint a körte vagy az alma, hogy ne essenek szét.  

Alternatívaként fontold meg más desszertek tetejére is a vágott gyümölcsök tálalását. Egy kehely fagylaltot, sajttortát, de még egy salátát is könnyedén feldobhatsz vele.  

Forrás

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE