fbpx

Leleplezzük az igazán finom steak sütésének titkát! A minőségi alapanyag mellett még érdemes annak hőmérsékletére is odafigyelni, hogy tökéletes legyen a steakünk!

Hozzávalók:

A hátszínsteak elkészítése:

Fontos, hogy a hús szobahőmérsékletű legyen, ezért sütés előtt kb. 1 órával vegyük ki a hűtőből. Az érlelt hátszín oldaláról a zsírréteget ne vágjuk le, ez hozzájárul a finomabb steakhez.
A serpenyőt tűzforróra hevítjük. A hús felületét beolajozzuk, közvetlenül sütés előtt sózzuk, borsozzuk – előtte semmiképp!

Oldalanként maximum 1-1 percig sütjük a húst. Fontos, hogy ne mozgassuk, főleg nem szurkáljuk! Hagyjuk, hogy vékony kéreg képződjön rajta. Ezután egy grillráccsal ellátott tepsire helyezzük és 180 fokos sütőben 4-6 percig sütjük. Ha letelt az idő, vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni.

A serpenyőt, amiben a húst sütöttük, tegyük újra tűzre, dobjunk bele két-három kocka vajat és várjuk meg, amíg felhabzik, majd dobjunk rá héjával zúzott fokhagymát és friss kakukkfüvet. A hátszínt locsolgassuk a habzó vajjal mindaddig, amíg meg nem barnul a vaj és diós illata nem lesz. A barna vajas locsolgatás után megint hagyjuk pihenni 2-3 percig deszkán.
Pihenés után tetszőleges körettel már fogyasztható is.

Címkék: ,,,,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE