fbpx

A közelgő ünnepekhez dukál egy finom, karácsonyi harcsapaprikás recept! Ezt nagyon gyorsan és egyszerűen el tudjuk készíteni, pláne, ha rendelkezésre áll a Friss Hal Kft. halászlé sűrítménye!

Hozzávalók 4 főre:

A karácsonyi harcsapaprikás elkészítése:

  • Először készítsük el a pörköltalapot. Egy forró lábasban pirítsuk le a füstölt szalonnakockát, tegyük hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd egy kis idő elteltével a felszeletelt fokhagymát is. Mindig egy kevés víz hozzáadásával pirítsuk vissza, hogy a hagyma teljesen megpuhuljon.
  • Ezután öntsük hozzá a kész halászlé sűrítményt,
  • szórjuk meg pirospaprikával, sóval, majd alaposan keverjük össze.
  • Várjunk, míg a paprika felolvad, majd tegyük hozzá a feldarabolt halat, öntsük fel egy kevés vízzel, óvatosan keverjünk rajta egyet és főzzük 10 percig.
  • Ha megpuhult a harcsafilé vegyük ki az edényből. 
  • A lisztet keverjük simára a tejföllel és habarjuk be vele a pörköltalapot.
  • Tegyük vissza a harcsákat a szószba, majd forraljuk össze. 

Köretként egy ízletes, kapros túrós csuszával ajánljuk.

Jó étvágyát!

Címkék: ,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE