fbpx

Nagyszerű étel, bár időigényes az elkészítése, ám feledhetetlen ebédet, vagy vacsorát készíthetünk belőle.

Hozzávalók:

Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni

Elkészítés:

A formázott kacsamelleket alaposan tisztítsuk át, irdaljuk be a bőrét egymástól 3 mm távolságra, majd tegyük 6 %-os só oldatba 1,5 órára.

Miután kivettük az oldatból alaposan töröljük szárazra, papírtörlő segítségével. A bőrös felével lefelé egy serpenyőben megpirítjuk. (eközben mellé dobhatjuk a koktélparadicsomokat, hogy azok is megsüljenek) Eközben egy fém GN edényben kacsazsírt olvastunk. Belehelyezzük az előkészített kacsa melleket. Teszünk mellé pár gerezd fokhagymát és néhány ág friss kakukkfüvet. Kb. 80-90 °-os zsiradékban 3,5 órán át konfitáljuk. 

A burgonya golyókat a csomagból kivéve, bő vízzel átmossuk, majd kevés vajon, kakukkfűvel átpirítjuk.

Egy másik serpenyőben szintén kevés vajat olvastunk, amelybe beletesszük a cukorborsót és a zöldspárgát. Sóval és borssal ízesítjük.

Tálaláskor a burgonyát, a spárgát és és a cukorborsót egy fehér tányérra helyezzük, rátesszük a felszeletelt kacsamellet és mellé rakjuk a megsült koktélparadicsomokat.

A tökéletes ízvilág eléréséért az ételt megfényezzük vörösboros jus-vel, majd friss kakukkfű ágakat helyezünk rá.

Címkék:
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE