fbpx

Az idei kiemelkedő sporteseményekkel zsúfolt nyár (amikor Európa-bajnokságot követi az olimpia), az étteremtulajdonosoknak és séfeknek is különleges lehetőséget kínál a választék bővítésére. Ilyenkor az étlapra kerülhetnek olyan, a meccsnézéshez illő ételek, amelyek tökéletesen passzolnak egy hideg sörhöz és persze a nyáresti szurkoláshoz. Az Aviko édesburgonya termékcsaládja ideális választás, hogy innovatív, népszerű, mégis jól árazható és egyszerűen elkészíthető snackeket és sörkorcsolyákat készítsünk a segítségükkel. Íme hat kreatív ötlet, amelyekkel megbabonázhatod szurkolni vágyó vendégeidet.

1. Édesburgonya “nachos”

Alakítsd át a hagyományos nachos tálat az Aviko édesburgonya hasábok felhasználásával! Rétegezd ezeket a hasábokat olvasztott cheddar sajttal, jalapeñóval, fekete babbal és apróra vágott paradicsommal. Tedd feledhetetlenné guacamoléval, tejföllel és egy nagy csipet friss korianderrel! Ez a színes ízkavalkád tökéletes megosztós fogás, sőt, akár 3-4-5 vagy akár még több főre bővíthető! Jegesre hűtött kukoricasört ajánlunk hozzá!

2. Édesburgonya hasábok pikáns aiolival

Kínálj egyszerű, mégis feledhetetlen snacket: tálald az Aviko édesburgonya hasábokat srirachás aioli mártogatóssal! A hasábok természetes édessége remekül kiegyensúlyozza a chilis Sriracha csípősségét, így együtt ellenállhatatlan kombinációt alkotnak. Ez az étel néhány pillanat alatt szuperkönnyen elkészíthető, és garantált siker a meccs közbeni könnyű snacket kereső vendégek körében. Extra kiegészítőként megszórhatod kolbászmorzsával de akár pirított lazackockákkal is!

3. “Megpakolt” édesburgonya gerezdek BBQ stílusban

Készíts egy manapság egyre trendibb fogást (“loaded fries”) némi füstös csavarral az Aviko ropogós bevonatú édesburgonya gerezdek felhasználásával. Süsd a hasábokat ropogósra, majd tegyél rájuk szálaira tépkedett BBQ csirkeszárnyat, olvasztott sajtot és apróra vágott újhagymát. Tálald ranch vagy másfajta, BBQ ízvilágú öntettel. A különleges bevonat extra textúrát ad, amely sütés után is sokáig ropogós marad!

4. Édesburgonya gerezdek jalapeño-sajtmártással

Tálald az Aviko ropogós édesburgonya gerezdjeit jalapeñós sajtmártással! Az édesburgonya ropogós bevonata és a krémes, csípős sajtmártás tökéletes párosítás, amely minden focirajongót egyből levesz a lábáról. Ez az étel is könnyen, hamar elkészíthető, és a meccs közben is kiválóan fogyasztható snack. Köretként sem utolsó választás steak vagy BBQ stílusban elkészített húsok mellé. 

5. Édesburgonyás chorizo saláta

Tűzz az étlapra egy kiadós salátát, amelyet a legéhesebb sportrajongók is imádni fognak! A ropogósra sütött Aviko édesburgonya kockákat keverd össze fűszeres chorizoval, rukkolával és frissítsd citrusos vinaigrette-tel! A batáta kellemes édességet ad, ami kiegyensúlyozza a chorizo fűszerességét, míg a rukkola izgalmas, borsos ízt biztosít. Ez a saláta egyszerre könnyű, mégis laktató fogás, amely jól illik egy friss IPA mellé, de egy könnyű vörösbor is jó kiegészítője lehet.

6. Édesburgonya kockák kéksajtos mártogatóssal és grillezett tintahallal

Az édesburgonya hagyományosan jól illik a tengeri finomságokhoz, a perui konyha előszeretettel hívja például a közkedvelt ceviche köretéül. Most azonban (lehetőleg faszénen) grillezett tintahal mellé kínáljuk, és hogy egy igazán gourmet csavart is vigyünk a fogásba, pikáns kéksajtos mártással tálaljuk. Ropogós fehérborokhoz és szinte bármilyen könnyű, világos sörhöz remekül passzol.

Tags: , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE