A lazacsteak az egyik legegészségesebb dolog, amit ebédre vagy vacsorára fogyaszthatunk. Tele van fontos vitaminokkal, egyszerre laktat, de mégsem telít el kellemetlenül. Ha fontos számodra a kiegyensúlyozott étkezés, ez a hal visszatérő szereplő lesz a tányérodon!
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg lazacfilé
- 40 g vaj
- 1 db citrom
- 100 g madársaláta
- 1 fej lila hagyma
- 250 g koktélparadicsom
- 1 dl olívaolaj
- Só
- Bors
A lazacsteak elkészítése:
- A hagymát vékony szeletekre vágjuk, a koktélparadicsomot feldaraboljuk
- Egy serpenyőt füstölésig hevítünk
- A lazacfilét fűszerezzük sóval, borssal, majd olívaolajon néhány perc alatt a bőrös felével lefelé megsütjük. Az első pár másodpercben nyugodtan nyomhatjuk lefelé a halat, hogy mindenhol egyformán érje a hő a bőrét
- Adjunk hozzá egy kocka vajat, frissen facsart citromlevet, és fordítsuk meg óvatosan a halat
- Süssük tovább pár percig, és figyeljünk rá, hogy ne száradjon ki a sütés közben. Ha elkészült, a friss salátával tálaljuk