A Matusz-Vad Zrt. által is szponzorált, november 20-án tartott exkluzív főzőkurzust Vomberg Frigyes vezette, aki 6 különleges halas fogással kápráztatta el az érdeklődőket.
A Dél-alföldi Gasztronómia és Turisztikai Egyesületet hosszas előkészületet után, tavaly nyáron alapították Bálint Ferenc, a Hunguest Hotel Forrás séfjének vezetésével. Célja, hogy összehozza Csongrád-Csanád régió szakmai szereplőit és közös érdekképviseletet alkotva erősítsék a térség vendéglátását, valamint segítsék a helyi termelők és kisvállalkozások munkáját. Eltökélt szándékuk szélesíteni egyesületük tagsági körét, hogy közösségként gondolkozhassanak a jövő kérdéseit illetően.
Az egyesület több szakmai továbbképzést is szervez a térségben dolgozó HoReCa szegmens szereplői számára, melyek egyaránt érintik a szakács, felszolgáló, cukrász szakmát, de nem feledkeztek meg a szálláshely szolgáltatókról sem. A kurzusoknak minden esetben a CorAll Hungary Kft. bemutató konyhája ad otthont.
Cukrászat és hazai vizek
Az első kurzuson a cukrászaté volt a főszerep, ahol Jakabfi Dávid patissier mutatta be a szakmát érintő újdonságokat, technológiai innovációkat. Emellett olyan klasszikus desszerteket készített, mint a mákos guba, a lúdláb, vagy az Eszterházy-torta.
A második alkalom fő témájaként a magyar vizek kincsei szolgáltak. Ez alkalommal Vomberg Frigyes mesterszakács vezényelt, aki a méltán népszerű Séfek séfe című televíziós műsor zsűritagjaként lett országosan ismert, szakmai múltja azonban vitathatatlan. Számos sikere mellett dolgozott a két legnagyobb vendáglátóipari iskola oktatójaként, food stilystként, szerzőként, valamint jelenleg is a Bocus d’Or csapat felkészítő tanára.
Prémium halkínálat a Matusz-Vadtól
A kurzus kiemelt támogatójaként a fogásokhoz szükséges prémium minőségű halat a Matusz-Vad Zrt. biztosította, melyek mindegyike megtalálható a Friss Hal kínálatában. Frigyes ezúttal sem hazudtolta meg magát és csupa ínyenc étellel készült az érdeklődők számára.
- Harcsapacal füstölt paprikával és kovászos kenyérrel
- Töltött hagyma parajos harcsával, édeskömény mártással és haltejjel
- Harcsamáj hagymával, pontyikra majonézzel és harcsa pofával
- Ponty puy lencsével, csicsókával és paprika olajjal
- Harcsafilé gombákkal, fekete fokhagymával, és kacsaszívvel
- Káposztás ponty
Az egész napos, jó hangulatú főzés mellett természetesen az esemény lehetőséget biztosít kötetlen beszélgetésekre és a partneri kapcsolatok ápolására. További izgalmas programokért érdemes figyelemmel kísérni az Egyesület honlapját.