Hozzávalók:
Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni
- spagetti SURGITAL
- bazsalikomos paradicsomszósz SURGITAL
- marha darálthús 90/10
- olíva olaj extra szűz BASSO
- zsemlemorzsa
- tojás
- fokhagyma egész DARTA
- vöröshagyma kocka 10×10 mm DARTA
- petrezselyem fagyasztott DARTA
- bazsalikom fagyasztott DARTA
- friss rozmaring
- paradicsom püré
- sajt Gran Castelli parmezán sajt
- só
- frissen őrölt bors
- friss bazsalikom
Elkészítés:
Elsőként készítsük el a zöldfűszeres húsgolyókat a következőkép:
Melegítsük elő a sütőt 185 °C-ra.
Egy nagy keverőtálba mehet az összes hozzávaló, darált marha hús, morzsa, reszelt parmezán, só, frissen őrölt bors, aprított petrezselyem – bazsalikom – rozmaring, zúzott fokhagyma, tojás, finomra vágott hagyma, kevés paradicsompüré.
Ezeket jól összedolgozzuk, majd egy kanállal mérjük az adagokat és tenyereink közt egyforma
golyókat formázzunk. Kezeink vizezésével elérhetjük, hogy kevésbé ragadjon a massza a kezünkhöz, ezáltal könnyebb dolgunk lesz.
A már előmelegített sütőben, zsírpapíron süssük kb. 18-20 percet.
Közben vizet forralunk a tésztának, mely enyhén sós legyen, és dobjunk a vízbe 2-3 gerezd fokhagymát, valamint szintén ennyi babérlevelet és 1-2 evőkanálnyi olívaolajat.
Főzzük a tésztát, al-dente’-re, ahogy az olaszok nevezik fogra valóra.
Melegítsük ki a paradicsomszószt egy serpenyőben, és leszűrés, valamint hűtés nélkül szedjük bele a tésztánkat, illetve egy keveset nyugodtan adhatunk a tészta főzővízéből is a szószunkhoz.
A tésztából kifőtt keményítő kiváló állagot kölcsönöz majd a neki és jobb bevonó képessége
összehozza a tésztával.
Tálaláskor a húsgolyókat a tésztára halmozzuk, majd parmezánt reszelünk a tetejére, valamint friss bazsalikom levéllel díszítjük.
Végezetül locsoljuk meg ételünket 2-3 evőkanál extra szűz olívaolajjal.