fbpx

A tészták világának nagyon sok érdekessége létezik. Van olyan, amit mindenki ismer, és olyan is, amit kevésbé, viszont biztos, hogy a riminesi remek alapanyag. Bár a neve keletiesen cseng, mégis egy olasz tésztáról van szó. Egy remekül felhasználható alapanyagról, melyet használhatunk főételként és köretként egyaránt. Nem véletlen a töretlen a népszerűsége, főleg most, a nyári szezon közepén.

Fotó: Pixabay

A pasta lényegében az összes olasz tésztaétel összefoglaló elnevezése. A szakirodalom először 1154-ben említi, méghozzá Szicíliában. Természetesen a pasta (tészta) eredetét folyamatosan vitatják, az viszont nem kérdés, hogy évszázadok óta elképzelhetetlen nélküle az élet. Ha valaki gondban van a konyhában, és biztosra akar menni, a legjobb választás egy tésztaétel. A tésztás ételek másik előnye a többi étellel szemben, hogy megszámlálhatatlan módon variálható. Legjobb tulajdonsága mégis abban rejlik, hogy villámgyorsan elkészíthető.

Fotó: Matuszvad

Miért érdemes használni a riminesit?

A nyár az az időszak, amikor kevés időt szeretnénk tölteni a konyhában, és sokat a családdal. Ebből következik, hogy olyan alapanyagokat érdemes használni, melyek megfelelnek ennek az elvárásnak. A legpraktikusabb választás két részből áll. Az egyik, hogy gyorsan elkészíthető legyen, a másik, hogy minél frissebb. E kettő összessége a fagyasztott alapanyagok, ami viszont nem csak a háztartásokra, hanem a vendéglátó egységekre is igaz. Ezért praktikus megoldás a riminesi.

Az idényben megnő a vendégszám, hiszen mind a belföldi, mind pedig a külföldi turizmus számottevően emelkedik.  A jelen körülmények között még nehezítő tényező az alapanyag ár, és a munkaerő hiánya. Ezeket kell a legjobb tudása szerint megoldani a vendéglátóhelyeknek. A tészta tehát mindig jó választás. A riminesi esetében nagyon fontos az időintervallum, a főzési idő forrásban lévő vízben 2-3 perc, ami a termék egyik legnagyobb előnye.

Fotó: Pixabay

Amikor nincs idő, de van megoldás

Az esetek nagy többségében az emberek számára az időhiány a probléma, ha főzésről van szó. Így a fagyasztott alapanyagok, illetve a félkész termékek egyre népszerűbbek. Ezen termékek minősége a technológiák fejlődésével emelkedett, ezáltal biztosak lehetünk a mindig magas színvonalban. Nagy előnyük, hogy egyszerűen kezelhetőek, amelyek megkönnyítik a konyhai munkát. És ami miatt még sokan választják ezeket a termékeket, az az óriási választék. Mivel a vendégek is egyre érzékenyebbek a minőségre, az elvárások is nőttek. Ezeket a termékeket sokkal könnyebb beilleszteni egy modern igényeknek megfelelő választékba..

Fotó: Pixabay

Persze a legmagasabb szintű gasztronómia feltétele a friss alapanyag, mégis az ágazat fejlődésének útja a mélyhűtött termékek irányába mozdult el. Ennek oka abban rejlik, hogy minőségük egyre jobban közelít a friss árukéhoz. Nem mellékes szempont az sem, hogy az ilyen mélyhűtött termékek használata  rentábilisabb is lehet, mint a frisseké.#

Címkék: ,,,,,,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE