Kíváncsiak vagytok a világ legegyszerűbb roston harcsafilé receptjére? Ez az!
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg harcsafilé
- Só, őrölt bors
- 1 dl olaj
- 5dkg vaj
- 1 kg trikolorpaprika
A roston harcsafilé elkészítése:
- A harcsafilét 8 egyforma,10 dkg-os darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kicsit félretesszük.
- Ez idő alatt a paprikákat alaposan megmossuk, kettévágjuk, majd kivesszük a magját és ujjnyi széles darabokra vágjuk.
- Egy serpenyőt felteszünk a tűzhelyre és előmelegítjük. Beleöntjük az olajat , beletesszük a vajat és a kettő egyvelegén szép pirosra sütjük a halak mindkét oldalát, kb. 4-4 perc alatt.
- Ha kész, ugyanabban a serpenyőben grillezzük a paprikákat, szép esztétikusan összetálaljuk és már ehetünk is!
Jó étvágyat!