fbpx

A meleg nyári estéken jól esnek a hideg italok és a könnyű, izgalmas ízű harapnivalók a szurkoláshoz. Összegyűjtöttük az Aviko néhány falatkáját, és olyan izgalmas köntösbe bújtattuk őket, hogy tapas, sörkorcsolya vagy akár könnyű előételként is felszolgálhatók. Gondoltunk a pikáns ízek kedvelőire, a sajttal álmodozókra és a sült burgonya rajongóira is. Szurkolásra és jó ízekre fel!

Viva la Mexico!

Habár Mexikó nem képviselteti magát az Európa-bajnokságon, attól még a latin ízek szerelmeseinek nem kell kedvenc fogásaikban hiányt szenvedniük. Az Aviko mozzarella falatokat szuperül lehet tortillába csavarni édes paradicsom, ropogós jégsaláta, krémes avokádó és némi pikáns chili kíséretében. Jól áll neki a római kömény és a lime leve is, kifejezetten jól passzol egy könnyű, üde IPA jellegű sör mellé. Ha olaszos ízekre hangolnánk ezt a vagány kis snacket, akkor kínáljunk mellé bazsalikomos paradicsommártást és fokhagymás olívaolajat!

Kép: Aviko

Valaki forrón szereti!

A csípős ízek kedvelői nem fognak tudni ellenállni az Aviko chilis, bundázott cheddar sajtfalatjainak, melyek egyszerre nyújtanak pikáns és krémes, nyúlós élvezetet. Ezt a finomságot két olaj alapú mártással kínálhatjuk fel vendégeinknek: olasz gremolatával vagy dél-amerikai chimichurrival. Előbbi esetén olívaolajba keverünk citromlevet, citromhéjat, fokhagymát és finomra vágott petrezselymet, utóbbi esetben pedig olívaolajhoz adunk oregánót, friss koriandert, chilipelyhet, fokhagymát, salottahagymát és némi vörösborecetet. A tunkolni vágyók kedvéért néhány szelet friss baguettel egészíthetjük még ki a tányért. Klasszikus, szinte jegesre hűtött lagert ajánljunk mellé!

Kép: Aviko

A krumpli márpedig nem unalmas

Az Aviko édesburgonya hasábjai nem csak tökéletesen ropogós, mártogatni való finomságok, de egy könnyű, mégis komplett, nyárias salátát is könnyen felépíthetünk ezzel a nagyszerű termékkel. A frissen kisült hasábokhoz adjunk fetasajtot, fekete olajbogyót, koktélparadicsomot, friss bazsalikomot és csurgassunk rá balzsamecet-krémet. Így önmagában is megállja a helyét, de nagyszerű körete lehet sült zöldségeknek vagy egy szelet grillezett halnak is. Friss, reduktív borból készített laza fröccs dukál hozzá.

A panírozott hagymakarika remek kiegészítője lehet egy nyárias halsalátának, amit elkészíthetünk a perui ceviche technológiájára támaszkodva. A hazai ízek kedvéért dolgozzunk pisztránggal! A friss, összekockázott filéket keverjük össze sóval, citrom és lime levével, friss chilivel és apróra vágott lilahagymával. Öt perc alatt a savak készre is „főzik” (denaturálják) a hal húsát. Más dolgunk már nincs is, mint meghinteni frissen aprított zöldfűszerekkel – snidlinggel, mentával és petrezselyemmel -, és feltenni a hagymakarikát is a tányérra, amellyel nagyszerűen lehet mártogatni ennek a könnyű salátának a levét. Egy mojito koktéllal üde nyári párost alkotnak.

Kép: Aviko

Rántva minden jobb

Az idei nyár éttermi slágerei lesznek a rántott kovászos zöldségek! Nem, nem félreírás: aki kóstolt már rántott kovászos uborkát vagy rántott kovászos cukkínit, az tudja, milyen ízélményt okoz ez a műfaj! Márpedig a rántott falatok mellé szükségeltetik egy jó kis sült burgonya is, amihez ajánljuk az Aviko csónak burgonyáját. Elképesztő mennyiségű szószt tud felvenni, ezáltal nagyszerű élményt okozva vendégeinknek. Fokhagymás-zöldfűszeres tejföllel vagy egy könnyű tzatzikivel kiegészítve kreatív, mégis hagyományos ízekre építő tapas tányért hozunk létre. Kínáljunk hozzá egy kellemes búzasört, de olaszrizlingből készült fröccsel is jó kombináció.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE