A gulyás sokféle húsból elkészíthető, de talán a szarvasgulyás a legfinomabb mind közül. Most egy durván tartalmas receptet hoztam nektek, amivel garantáltan jól lakik majd az egész banda! Ha igazán csúcsra járatnátok ezt az ételt, mindenképpen bográcsban készítsétek el!
Hozzávalók:
- Szarvas lábszár 1kg
- Füstölt szalonna 20 dkg
- Vöröshagyma 20 dkg
- Sertészsír 40 g
- Fokhagyma 10 g
- Fűszerpaprika 15 g –
- Só 30 g
- Őrölt kömény 5 g
- Őrölt fekete bors 6 g
- Tv-paprika 10 dkg
- Paradicsom 50 g
- Burgonya 60 dkg
- Friss petrezselyemzöld 1 csokor
- Erős paprika 1 db
A szarvasgulyás elkészítése:
Az apró kockára vágott szalonnát a sertészsíron lepirítjuk, majd a pörcöt félretesszük. A finomra vágott vöröshagymát a megmaradt zsíron aranysárgára dinszteljük. Ha ez megvan, rádobjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát, a zúzott fokhagymát, és ezeket is átpirítjuk, majd a fűszerpaprika hozzáadásával pörköltalapot készítünk. Beletesszük a kockára vágott szarvashúst, a fűszereket, és lassú szakaszos párolással, pirítással fedő alatt jóízű pörköltet készítünk. Mikor a húsunk majdnem puha, beletesszük az összevágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Összefőzzük, és ha szükséges, a rendelkezésre álló fűszerekkel finomhangoljuk. A szarvasgulyást tálaláskor friss vágott petrezselyemmel és ízlésünknek megfelelően erős paprikakarikával díszítjük! #