fbpx

A gulyás sokféle húsból elkészíthető, de talán a szarvasgulyás a legfinomabb mind közül. Most egy durván tartalmas receptet hoztam nektek, amivel garantáltan jól lakik majd az egész banda! Ha igazán csúcsra járatnátok ezt az ételt, mindenképpen bográcsban készítsétek el!

Hozzávalók:

A szarvasgulyás elkészítése:

Az apró kockára vágott szalonnát a sertészsíron lepirítjuk, majd a pörcöt félretesszük. A finomra vágott vöröshagymát a megmaradt zsíron aranysárgára dinszteljük. Ha ez megvan, rádobjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát, a zúzott fokhagymát, és ezeket is átpirítjuk, majd a fűszerpaprika hozzáadásával pörköltalapot készítünk. Beletesszük a kockára vágott szarvashúst, a fűszereket, és lassú szakaszos párolással, pirítással fedő alatt jóízű pörköltet készítünk. Mikor a húsunk majdnem puha, beletesszük az összevágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Összefőzzük, és ha szükséges, a rendelkezésre álló fűszerekkel finomhangoljuk. A szarvasgulyást tálaláskor friss vágott petrezselyemmel és ízlésünknek megfelelően erős paprikakarikával díszítjük! #

Címkék: ,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE