Hozzávalók 4 főre:
Az alapléhez
- Halászlé alap csont: 2 kg
- 1 kg egész keszeg
- 10 dkg kenyérszalonna
- 50 dkg vöröshagyma
- 20 dkg fagyasztott lecsó
- Só, ízlés szerint
- 30 g fűszerpaprika
A halhoz
- Előhűtött Afrikai harcsa filé nyúzott: 0,4 kg
- Előhűtött ponty filé irdalt: 0,4 kg
- Só
A szegedi hallé elkészítése:
- Az alapléhez minden felsorolt hozzávalót felteszünk 4 l vízben főni és addig főzzük ameddig a hús teljesen le nem esik a csontokról.
- Ezután kivesszük belőle a füstölt szalonna darabot, mert ezt csak az íze kedvéért tettük bele. Ezután egy nagyobb lyukú szűrön átpasszírozzuk, hogy tartalmas alaplevet kapjunk.
- Újból feltesszük a tűzre, meghintjük a tetejét fűszerpaprikával és felforraljuk.
- Miután felforrt beletesszük a felkockázott, lesózott halfiléket és 8-10 perc alatt készre főzzük benne.
Jó étvágyat!