fbpx

A tengeri herkentyűs taglioline egy nagyon flancosnak tűnő étel, de megfogtok lepődni, milyen egyszerűen elkészíthető. Igazi mediterrán finomság a borús őszi napokon!

Hozzávalók 4 főre:

Hal alaplé:

A tengeri herkentyűs taglioline elkészítése:

  • A rákok első, fejrészét beletesszük az alaplébe, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és fél óra alatt készre főzzük.
  • Erre az alapra azért lesz szükség, hogy ezzel a lével engedjük fel a velouté mártásunkat. Ezzel a nagyszerű selymes mártással fogjuk a tésztaételünket kellően krémessé és ízletessé varázsolni. 
  • A velouté mártáshoz világos vajas rántást készítek, felengedem a hal alaplével. Olyan sűrűségűre készítem, ami majd tökéletesen bevonja a tésztát.
  • Forrásban lévő vízben másfél perc alatt megfőzzük a tésztát.
  • Kevés olívaolajon megpirítom egy kicsit a fokhagymát, rádobom a tigrisrák farkakat, a kék kagylót kb. 1 dl alaplevet, ezzel néhány percet fedő alatt párolom.
  • Hozzáadva a mártást, a tejszínt, összekavarom a tésztával és már kész is a tengeri herkentyűs taglioline.
Címkék: ,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE