fbpx

A tüskés pecsenye az egyik kedvenc steakalapanyagom. Rendkívül márványozott szerkezetének köszönhetően igen könnyedén, üzembiztosan elkészíthető, csak néhány apró praktikát kell bevetni a siker érdekében.

Hozzávalók:

Marha tüskés pecsenye Greater Omaha

Vaj 82%

Fekete bors egész Kotányi Gastro

A csomagolás eltávolítása után töröljük szárazra a húst egy papírtörlővel. Ezután vágjunk belőle körülbelül másfél ujjnyi vastagságú szeleteket. Helyezzük egy tányérra, majd egy folpackkal lefedve hagyjuk szobahőmérsékleten körülbelül fél órát. Ez idő alatt a szeletek maghőmérséklete megemelkedik, így lesz a végén tökéletes állaga a steaknek.

Hevítsünk fel egy serpenyőt jó forróra. Öntsünk bele maximum 1 cl zsiradékot, majd tegyünk bele néhány szelet húst (nem szabad túl sokat, mert nem fog megfelelő kéreg képződni a szeleteken).

2-2 perc sütés oldalanként, majd hozzádobunk néhány szelet vajat és egy ág rozmaringot. Egy kanál segítségével locsolgatjuk a hús tetejét a megolvadt vajjal. Közben intenzíven sózzuk és borsozzuk, hogy a vaj és az “íz” eljusson a hús rostjai közé. Ezután néhány percre 160 °C-os sütőbe tesszük, majd onnan kivéve 5-6 percet pihentetjük, ezután tálalhatjuk is.#

Címkék: ,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE