Hogy miért is számoltunk 8 db bajor kolbásszal? Mert méretéből adódóan egy wurst dogba 2 fér bele. De ha abból indulok ki, hogy elkészítés közben netán megkóstoljuk és rákapunk az ízére, akkor már kalkulálhatunk többel is, nehogy a végén ne maradjon a többieknek!
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db fúrt hot-dog kifli
- 4 db grillezett magyaros grillkolbász vagy 8 db bajor kolbász
- Ketchup, mustár, majonéz
- Pirított hagyma
- 5 dl sör
A wurst dog elkészítése:
- A kolbászokat többféleképpen is készíthetjük, sütőben, grillezve, serpenyőben sütve vagy akár nyárs pálcán is tábortűz felett, de utóbbi időigényesebb, de igazából mindenhogy zseniális.
- A fúrt kifliket pedig melegíthetjük hot dog készítő gépen, kontakt grillben, grill lapon vagy sütőben. A lényeg, hogy maximum 1 percig és nem tovább, különben túl sütjük a már kész kifliket.
- Miután ezzel elkészültünk, kedvünk szerint foghatunk neki a wurst dog tálalásának és fogyasztásnak.
- Ízlés szerint töltsük be a kifliket ketchup-mustár-majonéz triójával, szórhatunk bele pirított hagymát is, majd egyszerűen tegyük bele a készre sütött kolbászokat a kiflibe.
- Tálaláskor kínáljuk sör mellé a nagyoknak, gyerkőcöknek pedig frissen kevert limonádéval!
Jó étvágyat!