A marha hátszín egy rendkívül közkedvelt steakalapanyag, pláne, ha egy előhűtött ausztrál wagyu húsról van szó, egyenesen a Jack’s Creek farmról.
Hozzávalók 4 főre
Marha hátszín AUS Wagyu (Jack’s Creek)
Só
A marha hátszín elkészítése
A marha hátszínt a csomagolásának eltávolítása után töröljük szárazra egy papírtörlővel. Ezután vágjunk belőle kb. másfél ujjnyi vastagságú szeleteket. Helyezzük egy tányérra, majd egy folpackkal lefedve hagyjuk szobahőmérsékleten kb. fél órát. Ez idő alatt a szeletek maghőmérséklete megemelkedik, így lesz a végén tökéletes állaga a steaknek.
Hevítsünk fel egy serpenyőt jó forróra. Tegyünk bele néhány szelet húst (nem szabad túl sokat, mert nem fog megfelelő kéreg képződni a szeleteken).
2-2 perc sütés oldalanként, majd hozzádobunk néhány szelet hideg vajat. Egy kanál segítségével locsolgatjuk a hús tetejét a megolvadt vajjal. Közben intenzíven sózzuk és borsozzuk, hogy a vaj és az “íz” eljusson a hús rostjai közé. Néhány perc pihentetés után tálalhatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!