Ezzel az egyszerűen elkészíthető és nagyszerű étellel nincs más dolgunk, mint megrendelni, és beszerezni hozzá a szükséges alapanyagokat. Miután ezt megtettük, kezdődhet is a móka.
Hozzávalók:
- 1 csomag fish & chips
- mosolygós burgonya
- 60 g majonéz
- 0,5 kg csemegekukorica-konzerv
- 10 g mustár
- 120 g tejföl
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
A fish & chips elkészítés:
- Először melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, közben pedig készítsük el a salátát, hogy addig a hűtőben tudjon pihenni 30-60 percet.
- Nincs más dolgunk, mint a konzervkukoricáról leszűrni a levet. Egy egészen kicsit azért meghagyhatunk, azzal még tudunk plusz ízt adni a salátának.
- A mustárt, a majonézt, a tejfölt sóval és borssal szigorúan kézi habverővel elkeverjük egy nagyobb tálban. Reszeljük bele a fokhagymát, illetve adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott újhagymát is.
- Miután ezzel végeztünk, keverjük hozzá a kukoricát, adjunk hozzá még kevés kis levet is, de vigyázzunk, nehogy megfolyjon a salátánk.
- Miután ezzel is végeztünk, szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel, fedjük le, és tegyük a hűtőbe.
- Ezután a mosolygós burgonyákat helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és az előmelegített sütőben 9-13 perc alatt süssük készre.
- Eközben egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat vagy kókuszzsírt, és az előkészített fish & chipseket pár perc alatt süssük szép aranybarnára.
- Sütés után a burgonyát is és a fish & chipsünket is papírral bélelt edénybe helyezzük.
Tálaláskor friss citromgerezddel kínáljuk.
Jó étvágyat!