Ma horgonyozzunk le egy kicsit a mediterrán ízvilágnál és készítsétek el ezeket az isteni kis garnélákat és idézzétek fel velük a nyár legszebb emlékeit!
Hozzávalók 4 főre:
- 10 db garnéla nyárs
 - 10 dkg vaj
 - 1 nagy baguette
 - olívaolaj
 - 1 db citrom
 - 6 gerezd fokhagyma
 - 1 csokor friss bazsalikom
 - 4 db paradicsom
 - 5 dkg parmezán
 - só, bors ízlés szerint
 - 1 tk balzsamecet
 
A garnéla nyárs elkészítése:
- A készen vásárolt ráknyársakat, hideg vízben olvasszuk ki előző este és pácoljuk be.
 - A páchoz szükségünk lesz olívaolajara, 2 gerezd zúzott fokhagymára és 4-5 szelet citromra.
 - A nyársakat sózzuk és borsozzuk, tegyük bele egy jól zárható edénybe, öntsük rá az olívaolajat, tegyük bele a fokhagymákat és a citromot és másnapig pihentessük.
 
A bruschetta elkészítésa:
- Reggel kezdjünk a bruschetta készítésével, de szigorúan a kávénk után! Többféleképpen elkészíthető ez remek étel. Ki hámozza, ki csak belezi hozzá a paradicsom húsát, én a magam részéről szeretem háziasan csak felkockázni a paradicsomokat, rá reszelni a fokhagymát, sózni és borsozni, aztán rá szórok egy kevés finomra vágott friss bazsalikomot.
 - Meglocsolom annyi olívaolajjal, hogy még éppen ne lepje el teljesen, valamint annyi balzsamecetet amivel kellemes savas hatást érünk el és kiemeli az alkotók ízvilágát, majd hagyom pihenni ebédig.
 - Tálalás előtt a baguetteket szeljük fel sréhen nagyobb szeletekre, vajazzuk meg vékonyan az oldalait, majd egy serpenyőben süssük aranybarnára őket.
 - A garnéla nyársakat süthetjük grillen, serpenyőben, tárcsán ahogyan csak szeretnénk, a lényeg, hogy forró felületünk legyen, hisz hirtelen kell sütni, oldalanként maximum 2-3 percig.
 - Tálaláskor a bruschettát tehetjük egy külön kis edénybe is, de a legjobb ha ráhalmozzuk a pirítósra és erre helyezzük a nyársakat. Szórjuk meg egy kevés reszelt parmezánnal még melegében. és már falhatjuk is!
 



















