Senkit ne tévesszen meg a neve, ez a karácsonyi ponty nem csak decemberben állja meg a helyét! Ha ránk hallgattok, már a következő vasárnapi asztalon ott a helye.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 db ponty fejjel és farokkal
 - 1 citrom
 - 10 szem rózsabors
 - 3 cl olívaolaj
 - Tengeri só
 
A karácsonyi ponty elkészítése:
- Az egész, tisztított, előhűtött pontyot szárazra töröljük, majd kívül-belül át dörzsöljük egy kevés citrommal, sóval és néhány szem rózsaborssal, majd egy éjszakára folpack-ba zárva hűtőbe tesszük.
 - Másnap ismét szárazra töröljük, ezután a bőrét megkenjük olívaolajjal és meghintjük egy kevés tengeri sóval.
 - Először 10 percig sütjük 200°-on fólia alatt, utána az alufólia nélkül szép piros színűre sütjük. Citrom karikákkal feldíszítve találjuk.
 
Jó étvágyat!



















