A gravlax a lazac egyik leglátványosabb elkészítési formája, ami elegáns előételként is szolgálhat, de a legegyszerűbb salátát, vagy egy szendvicset is könnyedén feldobhatunk vele!
Hozzávalók 4 főre:
- 600 g lazac
 - 60 g só
 - 5 g fehérbors
 - 40 g kristálycukor
 - 1 db citrom
 - 20 g friss kapor
 
A gravlax elkészítése:
- A lazac bőrös részét fektessük a pultra, a tetejét pedig irdaljuk be, majd készítsük el a pácot.
 - A sót, fehérborsot, cukrot, reszelt citromhéjat és az apróra vágott kaprot keverjük el, öntsük egy tepsire a fűszerkeverék felét, helyezzük rá a halat, a maradék fűszer menjen a hal tetejére és alaposan dörzsöljük bele, hogy mindenhová jusson a fűszerből.
 - Fogjunk egy alufóliát, és alaposan zárjuk le vele a tepsit.
 - Két napra tegyük hűtőbe. Ezután hajszálvékonyra szeletelve tálaljuk.
 
Jó étvágyat!



















