Nekünk magyaroknak azt gondolom a legjobb spagetti sajttal és tejföllel készül, de érdemes kipróbálni ezt a tejszínes-lazacos verziót is. Nagyon finom és még könnyebben elkészíthető!
Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg friss lazacfilé
- 40 dkg spagetti
- 2 dl tejszín
- 0,5 dl olívaolaj
- 4 dkg spenót
- 1,5 dl fehérbor
- 3 gerezd fokhagyma
- Só, bors
- Friss petrezselyemzöld
A tejszínes- lazacos spagetti elkészítése:
- A tésztához egy lábasban enyhén sós vizet felrakunk forrni, majd beledobjuk a tésztát és 3 percig főzzük.
- Közben a lazacot 2×2 cm-es kockákra vágjuk.
- A fokhagymát felszeleteljük és olívaolajon, alacsony lángon dinszteljük egy serpenyőben, vigyázva, hogy ne égjen meg.
- Ezután mehet rá a lazac, sózzuk, borsozzuk és felöntjük fehérborral.
- Pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt.
- Mehet bele a durvára vágott petrezselyemzöld, a friss spenót, végül az egészet összeforgatjuk a kifőtt tésztával és már kész is a lazacos spagetti!
Jó étvágyat!