Nekünk magyaroknak azt gondolom a legjobb spagetti sajttal és tejföllel készül, de érdemes kipróbálni ezt a tejszínes-lazacos verziót is. Nagyon finom és még könnyebben elkészíthető!
Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg friss lazacfilé
 - 40 dkg spagetti
 - 2 dl tejszín
 - 0,5 dl olívaolaj
 - 4 dkg spenót
 - 1,5 dl fehérbor
 - 3 gerezd fokhagyma
 - Só, bors
 - Friss petrezselyemzöld
 
A tejszínes- lazacos spagetti elkészítése:
- A tésztához egy lábasban enyhén sós vizet felrakunk forrni, majd beledobjuk a tésztát és 3 percig főzzük.
 - Közben a lazacot 2×2 cm-es kockákra vágjuk.
 - A fokhagymát felszeleteljük és olívaolajon, alacsony lángon dinszteljük egy serpenyőben, vigyázva, hogy ne égjen meg.
 - Ezután mehet rá a lazac, sózzuk, borsozzuk és felöntjük fehérborral.
 - Pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt.
 - Mehet bele a durvára vágott petrezselyemzöld, a friss spenót, végül az egészet összeforgatjuk a kifőtt tésztával és már kész is a lazacos spagetti!
 
Jó étvágyat!









