Itt a farsang áll a bál, a részeges csirke a tányérnál vár! Klasszikus farsangi étel, egy nagyon egyszerű de annál zseniálisabb fogás.
Hozzávalók 4 főre:
- 8 db csirke alsócomb
- 8 szelet bacon
- Só, bors ízlés szerint
- 3 ek kacsazsír
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejföl
A részeges csirke elkészítése:
- A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd mindegyiket betekerjük baconnal. Tepsibe helyezzük őket, mellé adjuk a kacsazsírt, valamint a felcsíkozott füstölt szalonnát. Felöntjük fehérborral és alufóliával letakarva 180 °C-os sütőbe helyezzük. 50 perc sütés után vegyük le a fóliát és további 15-20 percig, pirulásig süssük őket.
- Ha megsültek a csirkecombok, a levét szűrjük le és egy edényben forraljuk tovább. Sűrítsük tejföllel és el is készült egy nagyszerű mártogatós a combokhoz.
- Bármilyen körettel kínálhatjuk, de magában is fergeteges.
Jó étvágyat!