A MATUSZ-VAD is gratulál a Dining Guide nyerteseknek!
Megrendezésre került ebben az évben is a Audi–Dining Guide Gála, és ezzel együtt kiadásra került a Dining Guide TOP100 Étteremkalauz
Július 19-én este rendezték meg a magyarországi gasztronómiai élet egyik legfontosabb eseményét. Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála jelentősége kétségtelen, hiszen az elmúlt időszak komolyan megtépázta a vendéglátást. A gála alkalmat adott arra, hogy a szakma újra összegyűljön, amit nagyon sokan vártak. Séfek, vendéglátósok, kollégák mind egy emberként ünnepelték a gasztronómia jeles napját.
A helyszín csakúgy, mint az elmúlt esztendőkben, a Várkert Bazár exkluzív környezete volt, ami önmagában jelzi esemény magas nívóját. Az Audi–Dining Guide Gála alkalmat adott a szakmai párbeszédre, a nehéz időszak tapasztalatainak kicserélésére, és arra, hogy felhőtlenül ünnepeljük a gasztronómiát.
Díjazottak:
Audi-Dining Guide Év Étterme újra: a Stand Széll Tamás és Szulló Szabina
A Dining Guide Életműdíját László Árpád, a Robinson Restaurant tulajdonosa tudhatja magáénak
Az Év Vidéki Étterme Díj – Platán Gourmet – Pesti István séf
Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj: Pizza, Kávé, Világbéke Debrecen kapta
Az Év Ifjú Séftehetsége: Mede Ádám, a Laurel Budapest konyhafőnöke
Az Év Szervizembere Bajusz Gergely, az Avalon Ristorante
Az Év Cukrászdíja: Mihályi Patisserie kapta
Különlegesség!
A fenntarthatóság és a pandémia létrehozott egy új díjat is, amit Fairplay Díjnak neveztek el. Idén először ítélték oda annak az étteremnek, aki a munkavállalóihoz való hozzáállásból jeleskedett. Ez a díj a Rosenstein Vendéglő tulajdonosainak adták át.
Az Év Szerethető Étterme Díj, ugyancsak a Rosenstein Vendéglőé lett.
Herczeg Zoltán, a Dinig Guide felelős kiadója: „Az idei nehéz évben az elvárás még nem befolyásolja az éttermi rangsort, de a következő években ez a magatartás is beleszámíthat a helyezésekbe. Az idén másodszor Fenntarthatósági Díjat is adtunk át. Egy olyan éttermet díjazunk, akinek a szemléletmódja ezen a területen példamutató.”
A legjobb 12 étterem: Dining Guide
Stand Étterem – Széll Tamás, Szulló Szabina
Pasztell Étterem – Erdei János
Platán Gourmet – Pesti István
Rumour by Rácz Jenő – Rácz Jenő
Salt Budapest – Tóth Szilárd
Textúra – Sárközi Ákos
Arany Kaviár Étterem – Kanász László
Essência Restaurant – Tiago Sabarigo
Laurel Budapest – Mede Ádám
Stand 25 Bisztró – Széll Tamás, Szulló Szabina
Bistro42 – Barna Ádám
Anyukám Mondta Étterem – Dudás Szabolcs
A 10 +2 -n kívül pontosan 100, arra érdemes vendéglátó egység került fel a listára. Az biztosan elmondható, hogyha végigböngésszük a kiadványt, és rábökünk bármelyik étteremre, jól választunk. A tesztelési folyamat eredményeképpen, csak azok az egységek szerepelnek a kiadványban melyekbe akár csukott szemmel is ellátogathatunk, hiszen a Dining Guide a minőségről szól.
Különdíjak:
Fenntarthatósági Díj : Dining Guide – Floewater SALT Budapest
Johnnie Walker Életműdíj: Dining Guide –: László Árpád / Robinson Étterem
Fair Play Díj Dining Guide – Unicum: Rosenstein Vendéglő
Az Év Szerethető Étterme Díj: Dining Guide – Törley Pezsgőpincészet: Rosenstein Vendéglő
Az Év Cukrászdája Díj: Dining Guide: Mihályi Patisserie
Az Év Szervizembere Díj: Dining Guide – Unicum Barista: Bajusz Gergely / Avalon Ristorante
Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj: Dining Guide – XIXO: Pizza, Kávé, Világbéke – Debrecen
Az Év Ígéretes Étterme Díj: Dining Guide – Master Good: Spago Budapest
Az Év Ifjú Séftehetsége Díj: Dining Guide – Kalumba: Mede Ádám / Laurel Budapest
Az Év Vidéki Étterme Díj: Dining Guide: Platán Gourmet Étterem – Tata
Szerző: Budafoki Tamás / Airchef
Forrás: Dining Guide, Index,
Fotó: Schumy Csaba / Dining Guide