fbpx

A fekete pecsenye, a marha csípője alatti puha húsrész vonalában található és számos fenséges étel alapja. Most egy végtelenül egyszerű receptet hoztunk, amihez biztos, hogy már most minden ott lapul a konyhátok polcain!

Hozzávalók:

A fekete pecsenye elkészítése:

A szépen letisztított fekete pecsenyét vékonyan bekenjük mustárral és megborsozzuk, leöntjük kevés olívaolajjal, majd lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap letöröljük róla az olajat és a mustárt, majd tepsiben kevés olivaolajon rövid idő alatt körbepirítjuk az egész húst, és ízlés szerint sózzuk még. Ezt követően nagy tepsibe helyezzük, öntünk alá 2 dl vizet és 1 dl jó minőségű száraz vörösbort. Az egészet lefedjük alufóliával és kb. 150 Celsius-fokon kíméletesen puhára pároljuk.

Kivesszük a tepsiből, és vágódeszkára helyezve hagyjuk kihűlni. Ezután megszabadítjuk a spárgától és 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Párolt vagy grillezett zöldségekkel tálaljuk.

Jó étvágyát kívánunk hozzá!

Címkék:
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Nincs kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE