fbpx

Hozzávalók:

Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni

Köret:

Elkészítés:

A gerincet lehártyázzuk és két bordánként felszeleteljük. Közben a sárgarépa korongot feltesszük sós vízbe főni. A pankó morzsát kétfelé vesszük, az egyik felét finomra őröljük, ezt használjuk liszt helyett a panírozáshoz. A tojásokat szét választjuk, most csak a finoman felvert fehérjét használjuk. A gerincet sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk.

Mikor a répa megfőtt, leszűrjük, mézzel, sóval és kakukkfűvel ízesítve pürésítjük, majd vajat adunk hozzá.

A brunois zöldséget vaj és méz keverékén karamellizálva pirítjuk, vigyázva hogy még feszes maradjon.

A makaróni falatokat bő olajban kisütjük, utána pedig a gerincet is, lehetőleg úgy, hogy csak a felét lepje el a zsiradék. Kb oldalanként 2-2 percet süssük. Sütés után pihentetjük 4-5 percig. Addig a glacet felmelegítjük és szükség esetén keményítővel sűrítjük.

A pürét habzsákba tesszük és a tányérra nyomjuk, mellé kanalazzuk a brunois zöldséget és a makaróni falatot. A gerincet félbe vágjuk és az egész tetejére tesszük, majd meglocsoljuk a glace-val.

Címkék:
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE