fbpx

Senkit ne tévesszen meg a neve, ez a karácsonyi ponty nem csak decemberben állja meg a helyét! Ha ránk hallgattok, már a következő vasárnapi asztalon ott a helye.

Hozzávalók 4 főre:

A karácsonyi ponty elkészítése:

  • Az egész, tisztított, előhűtött pontyot szárazra töröljük, majd kívül-belül át dörzsöljük egy kevés citrommal, sóval és néhány szem rózsaborssal, majd egy éjszakára folpack-ba zárva hűtőbe tesszük.
  • Másnap ismét szárazra töröljük, ezután a bőrét megkenjük olívaolajjal és meghintjük egy kevés tengeri sóval.
  • Először 10 percig sütjük 200°-on fólia alatt, utána az alufólia nélkül szép piros színűre sütjük. Citrom karikákkal feldíszítve találjuk.

Jó étvágyat!

Címkék: ,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE